Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.φύλλο κρούστας
1/2 κιλό φέτα
250 γρ.ρέγκατο
3 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό λίγο πιπέρι
1 κρέμα γάλακτος μεσαία
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι το βούτυρο και αφού λιώσει αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε το  ταψί και στρώνουμε κάτω τα μισά φύλλα.
Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε το γάλα, 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε. Μετα ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, το γιαούρτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιογενες μείγμα.  
Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα και τα λαδώνουμε.
Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω, κόβουμε την πίτα και την περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


4 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα. Θα τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας και θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήλθες στο συνταγούλη Κατερινάκι μου.Καλή επιτυχία σου εύχομαι. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ μου άνοιξες την όρεξη! Θα τη δοκιμάσω αυτές τις μέρες! Δεν είχα ξαναδει τυρόπιτα με ρεγκάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήλθες γλυκιά μου Vivika στα site μου. Η τυρόπιτα αυτή είναι συνταγή της πεθεράς μου. Όποτε την έχω φτιάξει δεν έχει μείνει φύλλο... Έλπίζω να αρέσει και σε σας. φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή