Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ


ΥΛΙΚΑ

1 πακετο σφολιάτα (2 φύλλα)
10 φέτες ζαμπον 
10 φέτες ένταμ ή γκούντα  
1 κονσέρβα μανιτάρια ( προαιρετικά )
1 μεσαία κρέμα γάλακτος 
1 κρόκος αυγού ή λιγο εβαπορε για το γυάλισμα.



EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένη ή λαδωμενη λαμαρίνα και απλώνουμε 2 κ.σούπας κρέμα γάλακτος κατά μήκος του φύλλου. 
Μοιράζουμε τα υλικά μας για δυο ρολλά πχ. 5 φέτες ζαμπόν στη μια , 5 στην άλλη, το ίδιο και για το τυριί κλπ.
Στρώνουμε πρώτα τις φέτες το ζαμπόν, μετά το τυρί και απο πάνω τα μανιτάρια.


Απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.img_1508_420
Σκεπάζουμε το μισό φύλλο με το υπόλοιπο μισό σε ρολό και πατάμε τις ακρες.
Γυαλίζουμε την επιφάνεια με αυγό ή γάλα εβαπορέ.
Ακολουθούμε την ιδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο και έχουμε 2 ρολλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά.
 
                                                  
                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου