Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο τύπου βιτάμ
100 γρ. βούτυρο μαλακό
300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
70 γρ. μερέντα
150 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 
2 πακ. μπισκότα τύπου πτι-μπέρ κομματιασμένα
λίγο κονιάκ ή ουίσκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε, την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος.
2. Αφού λιώσουν αποσύρουμε απο τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, όχι να παγώσει, να γίνει χλυαρό και έπειτα ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ένα όλα τα υλικά. Τελευταία ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα τα οποία τα έχουμε πρώτα ραντίσει με το κονιάκ ή με το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά να πάει η σοκολάτα μας παντού και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
4. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και τριμμένο καρύδι.

                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου