Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Μυστικά της κουζίνας

Για να μην δακρύζουν τα μάτια όταν καθαρίζουμε κρεμμύδι:                                         

Πρέπει να βγάλουμε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι και μετα να το ραντίζουμε με ξύδι.

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι                                                                                                       

Την ώρα που το βράζουμε βάζουμε μια φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.

 

 Για να μη σπάζουν τα αυγά κατά το βράσιμο και να ξεκολλαει το τσόφλι πιο εύκολα.             Πρέπει να τα βγάλουμε περίπου 20 λεπτά πιο πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Επίσης στο βράσιμο ρίχνουμε στο νερό λίγο αλάτι.

 

Για εύκολο ξεφλούδισμα ντομάτας τις βάζουμε για λίγο σε πολύ ζεστό νερό, μόλις τις βγάλουμε τις ρίχνουμε σε κρύο νερό. Με τον τρόπο αυτό ξεφλουδίζονται εύκολα.


 

Για να μη μυρίζουν τα χέρια σας σκόρδο ...

Αν καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας κόψτε μια ντομάτα και τρίψετε καλά τα χέρια σας με αυτήν. Αμέσως μετά πλύνετε τα.


Για να μην μυρίζουν τα χέρια σας κρεμμύδι ...

Αν κόψετε κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σας, τρίψτε καλά τα χέρια σας με λίγο ελληνικό καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου