Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

 ΥΛΙΚΑ:

1 kg μοσχάρι σε μπουκίτσες 
2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες
4 ντομάτες τριμμένες  
2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ 
1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί 
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο 
1 1/2 κούπα νερό 
2-3 δαφνόφυλλα
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα 
1/8 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη 
αλάτι, πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρέας, που το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια  και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο,τα δαφνόφυλλα, το αλάτι,  τοπιπέρι, λίγο ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρεατάκι μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας προσθέτοντας, αν χρειασθεί, ζεστό νερό. 
Όταν μαλακώσει το κρέας και δέσει και η σάλτσα μας, αποσύρουμε απο τη φωτια και το συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει π.χ πατάτες τηγανητές, ρύζι, μακαρόνια, κλπ.


                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο και αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Άσε που το συνοδέυεις κάθε φορά με κάτι άλλο και νομίζουν ότι άλλαξες φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά Κατερινάκι μου.Σήμερα το είχε φτιάξει η μητέρα μου και δεν έμεινε ίχνος...Πολλα φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή