Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Φασολάδα, φασολάδα που την τρώει όλη η Ελλάδα...


ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. φασόλια ξερά μέτρια
1 φλυτζ. τσαγιού τοματοπολτό τύπου pumarrro
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 καρότα 
1 ματσάκι μαιντανό ή σέλινο  ( τα φύλλα τους )
1 φλυτ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια λεκανίτσα που την έχουμε γεμίσει με νερό, αφήνουμε απο το προηγούμενο βράδυ, μέσα τα φασόλια μας να μουσκέψουν.
2.Την επόμενη μέρα βάζουμε στην χύτρα μας νερό και βάζουμε τα φασόλια μας μέσα ,τα βράζουμε για 5 λεπτά ,έτσι ώστε να πάρουν μια βραση και επειτα σε ένα σουρωτήρι αδείαζουμε αυτό το νερό και βάζουμε καινούριο.
3. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το μαιντανό ή το σέλινο και το κρεμμύδι, μπορούμε αν έχουμε μούλτι να τα κόψουμε εκει, και το καρότο το κόβουμε σε ροδέλες.
4.  Σε ζεστό νερό, ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι και το μαιντανό ή σέλινο , κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 40-50 λεπτά στην κλειστή χύτρα. Μόλις τα φασόλια βράσουν και χυλώσουν ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το τοματοπολτό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, να χυλώσει καλύτερα και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
5. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και είναι έτοιμο για να σερβίρουμε.


                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 














2 σχόλια:

  1. Polu wrai fainetai k tha tin kanw simera!
    Alla an den exoume xutra? Tin idia wra k ergasia thelei?
    Euxaristw ek twn proterwn!!
    Evita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EviRosAna λυπάμαι για την καθυστέρηση όμως οφείλω μια απάντηση έστω και καθυστερημένα.Η εργασία είναι η ίδια αλλά η ώρα που θα χρειαστεί η φασολάδα σε μια απλή κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο. Συνήθως χωρίς χύτρα κάνει περίπου 1 1/2 - 2 ώρες αλλα αυτό εξαρτάται και απο τον τύπο των φασολιών και την κάθε κουζίνα.

      Διαγραφή