Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
900 γρ. σαβαγιάρ ( κατά προτίμηση ζαχαροπλαστείου )
2πακ.  των 300 γρ. τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή 600 γρ. μασκαρπόνε
2 ερμόλ
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό καραμέλα (βλέπε σιρόπι καραμέλας)  ή έτοιμο απο το ζαχαροπλαστείο
1 πακ. σταγόνες κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
6 ποτ. νερό
1 πακ. κακάο
1 κιλό ζάχαρη
1φλυτζ. του καφέ λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα  ερμόλ  και το μισο πακέτο της ζάχαρης ( άχνη ) και ανακατεύουμε με το μίξερ για 15΄λεπτά.
2)Σε μια άλλη λεκανίτσα  βάζουμε τα 2 τυριά . Ρίχνουμε και το μισό πακέτο ζάχαρης (άχνη) που έχει απομείνει και ανακατεύουμε άλλα 15 λεπτά με το μίξερ.
3) Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ανακατεύουμε και τα δυο μαζί για αλλα 15΄λεπτά ακόμα.
4)Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο. Όταν αρχίζει να ζεσταίνει το ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για να μη σβολιάσει το κακάο. Το αφήνουμε να κάψει και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτια.
5)Αφου κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά ,παιρνουμε ενα τετράγωνο ταψι, βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ μέσα στο κακάο που φτιάξαμε και κάνουμε μια στρώση με σαβαγιάρ ( τα βουτάμε δύο δύο  για να μην μας μαλακώνουν πολύ και σπάνε )
6)Στη συνέχεια στρώνουμε απο πάνω την μισή κρέμα που έχουμε φτιάξει . 
7)Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, δηλαδή βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ ( βουτηγμένα στο κακάο ), την υπόλοιπη κρέμα και τέλος ρίχνουμε απο πάνω την καραμέλα σε ευθείες παράλληλες γραμμες και μετα κάνουμε με ένα πηρούνι σχέδια απαλά ζικ ζακ . Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένη κουβερτούρα που έχουμε ήδη τρίψει στον τρίφτη ή σταγόνες κουβερτούρας. 
8)Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

1 σχόλιο: