Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 kg κιμάς κοτοπουλίσιος
1/2 σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα )
50 ml γάλα φρέσκο
λίγο λάδάκι
3 κλώνους μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά τριμμένη (προαιρετικά, του προσθέτει μια υπεροχη γεύση )
ρίγανη
αλατι χοντρό
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Παίρνω μια λεκανίτσα και βάζω μέσα όλα τα υλικά και τα ζυμώνω πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
2. Παίρνω λίγο λίγο κιμά και δημιουργώ μπάλες σε σχήμα μέτριου πορτοκαλιού και μετα το πιέζω ώστε να γίνουν πλακέ και τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί.
3. Ρίχνω πολύ λίγο λαδάκι πάνω στα μπιφτέκια.
4. Τα βάζω στο φούρνο και ψήνω στο grill για 20 με 30 λεπτά, προσέχοντας να μην καούνε.


Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε...
Επίσης πολύ νόστιμα και γλασερά είναι στο φούρνο με πατάτες.


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
Μπορείτε να έχετε φτιάξει λαδολέμονο και να έχετε προσθέσει μέσα και μουστάρδα και να τα έχετε ανακατέψει πολύ καλά και πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φούρνο σας να το περιχύσετε πάνω απο τα μπιφτέκια σας.




                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου