Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ






ΥΛΙΚΑ



200 - 250 γρ. κουβερτούρα 
1/2 κιλό αμύγδαλα ή φουντούκια  με το φλούδι τους ή όχι (ωμά)
1 φλυτζ. λικέρ της αρεσκείας σας
1 φλυτζ. σιρόπι
κονιάκ για τα χέρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν δεν θέλουμε τα  αμύγδαλα ή τα φουντούκια να έχουν φλούδι τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 2 -3 λεπτά.Τα σουρώνουμε και τρίβοντας τα φεύγει η φλούδα τους.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε καλά τις κουβερτούρες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα  αμύγδαλα ή τα φουντούκια.
Στο τέλος ρίχνουμε και το σιρόπι που πρέπει να είναι λίγο βαρύ και ανακατεόυμε ωστε να ομογενοποιήθουν όλα τα υλικά. 
Σε μια λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Αν θέλουμε βάζουμε τις κουταλιές σε καραμελόχαρτα.
Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν για μια μέρα.

Παραλλαγή: Μπορούμε να βάλουμε μισή κουβερτούρα και μισή σοκολάτα γαλάκτος.

                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

1 σχόλιο: