Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

ΥΛΙΚΑ
8 ασπράδια αυγών
200 γρ αμυγδαλόψυχα ασπρισμένη
μια πρέζα αλάτι 

400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες

100 γρ. σιμιγδάλι 
λίγα αμύγδαλα φιλέ για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πολύ μικροί κόκκοι και τα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα με την ζάχαρη και τις βανίλιες και το σιμιγδάλι. 
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μαρέγκα και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά, στα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας απαλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να πλάθετε ευκολότερα.
Βρέχουμε με νερό τα χέρια μας, κόβουμε κομματάκια απο τη ζύμη και πλάθουμε εργολάβους στρογγυλούς ή μακρόστενους (καλό είναι να είναι χοντρούλια για να γίνουν αφράτα μέσα όταν ψηθούν). 

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φιλέ και τα τοποθετούμε, σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα και όχι να ξανθύνουν γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Προσέχουμε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους οι εργολάβοι όταν τους τοποθετούμε στο ταψί πριν τους ψήσουμε γιατί όταν ψήνονται απλώνουν. 
Όλοι οι εργολάβοι προσπαθήστε να τους πλάσετε όμοιους , γιατί άλλοι θα ψηθούν πολύ  και άλλοι θα είναι άψητοι.


                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου