ΥΛΙΚΑ:
1/2 kg φασόλια γίγαντες
500 γρ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοχυμό
5-6 κλωναράκια μαΐντανό (τα φυλαράκια τους )
λίγο σέλινο
λίγο άνηθο
2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
1/2 kg φασόλια γίγαντες
500 γρ. τριμμένη ντομάτα ή έτοιμο ντοματοχυμό
5-6 κλωναράκια μαΐντανό (τα φυλαράκια τους )
λίγο σέλινο
λίγο άνηθο
2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 φύλλα δάφνης
1φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.
Όταν μαλακώσουν βάζουμε σε ταψί τους γίγαντες τη ντομάτα ανακατεμένη με τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, κρεμμύδι, μαιντανό,το σέλινο, το άνηθο, το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάνε παντού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα με 1 1/2 μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Όταν μαλακώσουν βάζουμε σε ταψί τους γίγαντες τη ντομάτα ανακατεμένη με τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, κρεμμύδι, μαιντανό,το σέλινο, το άνηθο, το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάνε παντού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα με 1 1/2 μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου