Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ 

1 πακ. μακαρόνια
1 κουτί κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
300 γρ μπέικον - ψιλοκομμένο
250 γρ κεφαλογραβιέρα  τριμέννη
250 γρ  γκούντα ή ένταμ ή ρεγκάτο ή παρμεζάνα τριμμένη 

1 κουτί μανιτάρια  κομμένα
3-4 κλώνους  μαιντανό τα φυλλαράκια τους
1 κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Bράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε κανονικά με το λαδάκι τους.

2.Σε άλλη κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε το ελαιόλαδο το μπέικον κομμένο σε φετούλες και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. 
3.Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μη μας κολλήσει.
4. Μόλις είναι έτοιμη  αποσύρουμε απο τη φωτιά, βάζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και περιχύνουμε απο πάνω την ζεστή σαλτσα. Στολίζουμε απο πάνω με λίγο ψιλλοκομμένο μαιντανό.
Αν μας έχει μείνει σάλτσα και θέλουμε να την ξαναζεστάνουμε προσθέτουμε λίγο γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε.

                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου