ΥΛΙΚΑ:
2 μαρούλια μεγάλα ψιλλοκομμένα
2 ντομάτες μικρές ή μεσαίες
1/2 αγγούρι ( προαιρετικά )
2 αβγά βραστά κομμένα στα τέσσερα ή σε ροδέλλες
1 παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
1 κομμάτι ένταμ ή γκούντα κομμένο σε κυβάκια
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
1 μαγιονέζα
3 - 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκού ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε τις ντομάτες, το μαρούλι και καθαρίζουμε το αγγουράκι. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ( κρατάμε λίγο μαρούλι για πανω πάνω ),τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε απο πάνω το τυρί και το παριζάκι και κρατάμε λίγα για το στόλισμα απο πάνω αν θέλουμε.
3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μαρούλι που είχαμε κρατήσει.
4. Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά για τη σως και αφου είναι έτοιμη την ρίχνουμε επάνω απο το μαρούλι και την στρώνουμε να πάει παντού.
5. Τοποθετούμε απο πάνω τα αβγά και αν έχουμε κρατήσει τυρί και παριζάκι στολίζουμε με αυτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
2 μαρούλια μεγάλα ψιλλοκομμένα
2 ντομάτες μικρές ή μεσαίες
1/2 αγγούρι ( προαιρετικά )
2 αβγά βραστά κομμένα στα τέσσερα ή σε ροδέλλες
1 παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
1 κομμάτι ένταμ ή γκούντα κομμένο σε κυβάκια
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
1 μαγιονέζα
3 - 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκού ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε τις ντομάτες, το μαρούλι και καθαρίζουμε το αγγουράκι. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ( κρατάμε λίγο μαρούλι για πανω πάνω ),τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε απο πάνω το τυρί και το παριζάκι και κρατάμε λίγα για το στόλισμα απο πάνω αν θέλουμε.
3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μαρούλι που είχαμε κρατήσει.
4. Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά για τη σως και αφου είναι έτοιμη την ρίχνουμε επάνω απο το μαρούλι και την στρώνουμε να πάει παντού.
5. Τοποθετούμε απο πάνω τα αβγά και αν έχουμε κρατήσει τυρί και παριζάκι στολίζουμε με αυτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου