Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Αλόη Βέρα και οι Θεραπευτικές τις Ιδιότητες


Οφέλη της Αλόης Βέρα για Υγεία και Ευημερία

Τα οφέλη της αλόης βέρα για την υγεία είναι πολλά και εκπληκτικά. Η υγεία εξαρτάται από την διατροφή και η σωστή διατροφή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα της διατήρησης της υγείας μας σε υψηλά επίπεδα.

Φυτό Aloe Vera
Αλόη Μπαρμπαντένσις Μίλλερ
Εντάσσοντας την αλόη βέρα στην καθημερινή μας διατροφή και στη προσωπική μας περιποίηση και φροντίδα είναι ένας πολύ καλός φυσικός τρόπος για να βελτιωθεί η υγεία του σώματός μας, η λειτουργία του νου μας και η γενικά αίσθηση ευεξίας.

Τα μοναδικά, ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά της αλόης βέρα τα οποία δρουν συνεργιστικά, αποδεικνύουν ότι αυτό το φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα είναι απολύτως απαραίτητο καθημερινά στην σημερινή --αν μη τι άλλο, φτωχή σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά-- διατροφή μας. Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι η βιομηχανία υγείας και ευεξίας θεωρεί τα προϊόντα από aloe vera ως τα σημαντικότερα για την ανάπτυξή της στην δεκαετία 2010 - 2020.

Oφέλη από την Αλόη στην Διατροφή και Υγεία

 

Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες στις οποίες περιλαμβάνεται χυμός αλόης βέρα, προϊόντα μέλισσας και άλλα φυσικά συμπληρώματα διατροφής, συνεισφέρουν τα μέγιστα στο πόσο υγιείς φαινόμαστε και αισθανόμαστε. Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ υγιεινών διατροφικών συνηθειών, νεανικής εμφάνισης και καλύτερης ποιότητας ζωής. Η σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του σώματός μας, νεανικής εμφάνισης και υψηλών επιπέδων ενέργειας.
Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Συστατικά της αλόης βέρα όπως οι πολυσακχαρίτες και η γλυκομανάνη προσδίδουν πρεβιοτικές ιδιότητες στο έντερο και είναι ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα. Οι ήπια καθαρτικές, βοηθητικές στην δυσκοιλιότητα, ή και αντιστρόφως ευεργετικά ρυθμιστικές για την ευκοιλιότητα ιδιότητες της αλόης βέρα --προσαρμοστικές ιδιότητες της αλόης-- είναι ευεργετικές για τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα, που υποστηρίζεται από την αλόη βέρα, απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, αποβάλει όλα τα βλαβερά στοιχεία, ευνοώντας έτσι την υγεία ολόκληρου του σώματός μας. Όταν ο οργανισμός μας είναι υγιής, αυτό επηρεάζει θετικά τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Και έτσι απολαμβάνουμε αποτελέσματα θετικών ενεργειών και καλύτερη διαβίωση για πάντα.

Aloe Vera και Ανοσοποιητικό Σύστημα

 

Ο πόσιμος χυμός αλόης βέρα έχει φυσικές αποτοξινοτικές ιδιότητες, οι οποίες καθαρίζουν το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα. Η βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών έχει συνδεθεί με την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την διατροφή του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.
Το υγιές, πλούσιο σε οξυγόνο αίμα παρέχει πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. Τα υγιή κύτταρα είναι φυσιολογικό να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Επίσης είναι καταλληλότερα για να καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η aloe vera εξοντώνει φυσικά τα βακτήρια του σώματος και οι αναζωογονητικές της ιδιότητες εργάζονται από μέσα προς τα έξω.


Aloe Vera και Αντιγηραντικές Ιδιότητες

 

 Η δράση των αντιγηραντικών προϊόντων αυξάνεται, όταν έχουν και τη προστιθέμενη υποστήριξη της aloe vera να ενεργεί από το εσωτερικό. Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι αυτές που έχουν τη σημαντικότερη συμβολή στην εμφάνισή μας.
Η αλόη βέρα σε μορφή κρέμας ή αλοιφής έχει την ιδιότητα να διαπερνά γρήγορα τα διάφορα στρώματα του δέρματος και να επιδρά ακόμη και στους μύες του σώματός μας (και αυτή η διεισδυτική ικανότητά της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα οστά). Έτσι η aloe vera μπορεί να ενεργήσει σε κυτταρικό επίπεδο, τρέφοντας και αναδομώντας τα κύτταρα και να αποδώσει άριστα αποτελέσματα στη σφαιρική προσέγγιση της φροντίδας του δέρματος.

Τοπική Χρήση της Aloe Vera

 

Ας μην ξεχνάμε, ότι η aloe vera ενδείκνυται για τοπική χρήση. 
Το ζελέ από τα φύλλα της αλόης είναι ιδανικό για την φροντίδα εγκαυμάτων, μικρών τραυμάτων, αμυχών, για την ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών παθήσεων και έχει αναζωογονητική δράση στην επιδερμίδα. Τοπικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος και προσωπικής περιποίησης που περιέχουν aloe vera είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά.
Μπορούμε να απολαύσουμε πολύ εύκολα τα οφέλη για την υγεία μας από την αλόη βέρα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα στην εμφάνισή μας, την θετική μας ενέργεια και το επίπεδο υγιεινής διαβίωσής μας, απλώς προσθέτοντάς --ή αντικαθιστώντας άλλα προϊόντα με-- προϊόντα αλόης στην καθημερινή μας διατροφή και περιποίηση.

Συμβουλή: Οπωσδήποτε πρέπει να αναζητάμε και να εμπιστευόμαστε για την αγορά προϊόντων αλόης, εταιρείες που παράγουν προϊόντα από σταθεροποιημένη αλόη βέρα Barbadensis Miller.

3 σχόλια:

 1. Σας ενδιαφέρει η καλλιέργεια αλόη βέρα. Ενημερωθείτε εδώ http://www.aloeveraplants.gr/#!fyteia-aloe-vera/c228g

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν σας ενδιαφερει η καλλιεργεια αλοη βερα η αγορα φρεσκων φυλλων για χυμο και φυτα.Ενημερωθειτε εδω
   https://www.google.gr/#q=aloeveracrete.gr

   Διαγραφή