Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
Για τα κεφτεδάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και καλά στιμμένο.
1 σκόρδο ( τριμμένο )
1 μεγάλο κρεμμύδι. ( τριμμένο )
1 αυγό χτυπημένο
1/2 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
αλάτι. πιπέρι
λίγο λάδι.
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι. 

 Για την σάλτσα :
1 ντοματοπελτέ
1  με 1/2 ποτήρια νερό
1 κουτ΄της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι.
λίγο λάδι.  

Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σε μπώλ. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό. το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι , και ζυμώνουμε καλά το μείγμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά μικρά και τα αλευρώνουμε. 
Τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές .
Εν τω μεταξύ βάζουμε στην  κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει,προσθέτουμε το ντοματοπελτέ με το νερό και την ζάχαρη μέσα, ,αλάτι,πιπέρι και και βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τους ελαφρά τηγανισμένους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για λίγο και τα ρουφήξουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ, με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές

                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

1 σχόλιο:

  1. ΟΧ...ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΣΥΓΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΣΤΟΝ ΚΑΟ ΜΟΥ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΑ ΔΑΚΤΙΛΑ ΤΟΥ...ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή