Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
1 βιτάμ
7 αυγά
1/2 φλυτζ. κονιάκ
1/2 φλυτζ. τσίπουρο
480 γρ. ζάχαρη
6 πορτοκάλια ( ο χυμός τους )
2 πορτοκάλια ( το ξύσμα τους )
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

ωμά αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη
1 κουβερτουρα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βγάζουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.
2. Χτυπάμε με το μίξερ, βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3. Ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, το τσίπουρο, τον χυμό, το ξύσμα απο τα πορτοκάλια, τη σόδα  και τελευταία λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το μίξερ μας.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί μέτριο και στολίζουμε απο πάνω με ωμά αμύγδαλα ( χρονολογία, ευχές κλπ. )
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στην αντίσταση πάνω - κάτω για περίπου 1 ώρα.
6. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού κρυώσει, την βάζουμε σε μια πιατέλα αφού πρώτα έχουμε πασπαλίσει ελαφρά τον πάτο της πιατέλας με λίγο ζάχαρη άχνη.
7. Με λίγο αλουμινόχαρτο τυλίγουμε ένα κέρμα και  ανασηκώνοντας τον πάτο της πίτας βάζουμε το φλουρί μέσα στην πίτα έτσι που να μη φαίνεται. 
8. Πασπαλίζουμε  την επιφάνεια της πίτας με ζάχαρη άχνη. Απο πάνω μπορούμε να το διακοσμήσουμε γράφοντας πάλι την χρονολογία ή ευχές με λιωμένη κουβερτούρα ή και να την διακοσμήσουμε με διάφορες πλαστικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες,


                            
 
          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!






















1 σχόλιο:

  1. Καλή χρονιά Ευτυχία μου. Εύχομαι το ονομά σου να απλωθεί σε όλο το κόσμο ο οποίος περνά τόσο δυσκολες στιγμες και που όλοι μας πραγματικά την έχουμε αναγκη. Καλή χρονιά με περισσότερες και ακόμα καλύτερες δημιουργίες στα ιστολόγιά μας. Πολλά πολλά φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή