Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ



Για τη ζύμη:

3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού τσίπουρο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το σιρόπι:


3 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζ. τσαγιού νερό
3 φλυτζ. τσαγιού μέλι
2 βανίλιες

Για το πασπάλισμα :

καρύδι ψιλοκομμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι , ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανοίγουμε μια λακκούβα.
2. Ρίχνουμε στη λακκούβα τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το τσίπουρο και ζυμώνουμε  πολύ καλά  μέχρι να δουμε οτι η ζύμη μας είναι σφιχτή.
3. Την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη.
4. Αφου είναι έτοιμη η ζύμη μας,την χωρίζουμε σε μπαλίτσες.
5. Αλευρώνουμε και με τον πλάστη ανοίγουμε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε.
6. Κόβουμε σε λωρίδες και κανουμε διάφορα σχέδια φιογκάκια, μαντηλάκια...
7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι  και αφού κάψει τηγανίζουμε μια - μια όλες τις δίπλες.
8. Όταν οι δίπλες πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να φύγει το περιττό λάδι.
9. Μόλις τηγανίσουμε όλες τις δίπλες, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
10. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες. Στο βρασμό θα δούμε να αφρίζει, με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε και απο τηνώρα που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 10 λεπτά.Αφού βράσει το σιρόπι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε για να λιώσει. Βγάζουμε το σιρόπι απο τη φωτιά, βουτάμε τις δίπλες στο σιρόπι, τις αφήνουμε για λίγο να σιροπιαστούν και τις βγάζουμε.
Αφού τελειώσουμε όλες τις βάζουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδι.






                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου