Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ


Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι


Για τη γέμιση:
250 γρ. γκούντα
250 γρ. ένταμ ή ρεγκάτο
15 φέτες πάριζα ή ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
κέτσαπ
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. 
Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στη λεκανίτσα, σκεπασμένη με μια πετσετούλα, να ξεκουραστεί για περίπου 20 - 25 λεπτά. 
Παίρνουμε ένα ταψί Νο 36 και αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγο λαδάκι.
Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και αφου τη στρώσουμε την αφήνουμε  για  περίπου 15 -20 λεπτά να φουσκώσει στο ταψί και μετά στρώνουμε τα υλικά.
Αφού φουσκώσει, σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ με την ρίγανη και τη στρώνουμε πάνω στην ζύμη.
Στρώνουμε όλα τα υλικά την πάριζα, την γκούντα, το ένταμ, το μπέικον και τέλος την πιπεριά ( κομμένη σε φέτες ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση  για 30΄λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου