Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ:


1280 γρ. αλεύρι ( 1 οκά )
160 γρ. βούτυρο γάλακτος
450 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
30 γρ. αμμωνία ( 1 φακελάκι )
λίγο γάλα περίπου 80 γρ για να διαλύσουμε την αμμωνία
1 κουτ. γλυκού σόδα
χυμός μισού λεμονιού για να διαλύσουμε τη σόδα
6 - 8 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Αφου τα χτυπήσουμε σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι ,τα αυγά και τα απράδια που έχουμε χτυπήσει, τις βανίλιες, τη σόδα που την έχουμε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού και την αμμωνία που και αυτή την έχουμε διαλύσει μέσα στο γάλα και τα ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο όλο το βούτυρο ( το οποίο το έχουμε ζεστάνει απο πριν και έχει λιώσει ) και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να τελειώσει όλο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 - 12 ώρες και μετά πλάθουμε σε ότι σχημα θέλουμε.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

Αν η ζύμη μας κολλάει αρκετά προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αν η ζυμη μας είναι σφυχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα
Αν η ζύμη μας κολλάει λίγο στην διάρκεια του πλασίματος αλείφουμε την επιφάνεια εργασίας μας  με ελάχιστο λαδάκι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου