Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΑΛΑΔΩΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 ποτ. νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 ποτ. νερό
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 ποτ. νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 βανίλιες
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βάζουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, εκτός απο το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπώλ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφριά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα ταψάκι Νο 28 ή 30 και ψήνουμε στον αέρα στους 170 με 180 βαθμούς για 20΄λεπτά, το βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε με το μαχαίρι όπως και τον μπακλαβά. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 10΄- 15΄ λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει για τα καλά. Τέλος βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε απο πάνω καυτό το σιρόπι.

ΣΙΡΟΠΙ:


750 γρ.ζάχαρη
2 1/2  ποτήρια νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφου το αφήνουμε να  βράσει 3' - 4΄λεπτά το αποσύρουμε απο την φωτιά και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό στο κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου