Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. καρύδα
1/2 kg κόκκινη φαρίνα
6 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 βανίλλια
2 κουτ. σούπας τσίπουρο
1 κουτ. σούπας ουίσκι
ξύσμα απο 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 - 3 γαρύφαλλα
λίγη φλούδα λεμονιού
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρομε τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνοντας λίγο αλεύρι και λίγο γάλα εναλλάξ , μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
4. Προσθέτουμε τη βανίλλια, το τσίπουρο, το ουίσκι, το ξύσμα λεμονιού, και τα 3/4 περίπου της καρύδας ( την υπόλοιπη την χρειαζόμαστε  για το πασπάλισμα ).
5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄λεπτά.
7. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφού πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ - 10΄ λεπτά.
8. Αφού βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. Ένα από τα πολύ-πολύ αγαπημένα μου γλυκάκια!!!
    'Γεια στα χέρια σου!!!
    (Μη μας αφήνεις μόνους μας για τόσο μεγάλα διαστήματα!!!)
    ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις το είδα.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια syros2js.Η αλήθεια είναι οτι όταν λείπω όλο και κάτι συμβαίνει... Όταν είσαι μαμά όλα κοιτάς να τα προλάβεις...Πολλά πολλα φιλιά και σε σένα. Είσαι απο τις αδυναμίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή