Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΤΟ


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

4 πακ.μπισκότα τύπου ΠΤΙ - ΜΠΕΡ
1/2 κιλό ΒΙΤΑΜ SOFT ( στο πλαστικό κεσεδάκι )                                  
2 πακ. και λιγότερο ζάχαρη άχνη                                                   
1 πακ. κακάο                                                                           
1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο                                          
5 βανίλλιες    
               
Για το παγωτό    

1  κουτί GARNI και τα δυο φάκελλα
1 κουτί γάλα βαπορέ αδιαλυτο
λίγο αμύγδαλο καβουρδισμένο τριμμένο ή καρύδι ( προαιρετικά )
λαδόκολλες


Εκτέλεση :

Για τη ζύμη:
Θρυματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη με το multi  . Ανακατεύουμε σε ενα μπωλ με το μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας τα ένα ένα και στο τέλος ρίχνουμε και τα θρυματισμένα μπισκότα μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφτούν τα μπισκότα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.


Για το παγωτό:
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα Garni, το γάλα και ανακατεύουμε μεχρι η κρέμα μας να στέκεται ελαφρώς τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα για να πανε παντού. 


Πως κάνουμε το ρολό:
Παίρνουμε ζύμη και την απλώνουμε  σε σχημα ορθογώνιο πάνω στην λαδόκολλα με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα.
Απο τις δυο μεγαλύτερες πλευρές βάζουμε μόνο στη μια, όχι άκρη άκρη αλλά λίγο πιο μέσα, τη κρέμα που φτιαξαμε για το παγωτό περιμετρικά.
Παίρνουμε τη ζύμη και με απαλές κινήσεις ενώνουμε την μια άκρη της ζύμης με την άλλη.
Τυλιγουμε καλα με λαδόκολλα και στις άκρες και το βάζουμε στην κατάψυξη.


                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!





                                         



                                                










2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι. Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα. Καλό κι ευλογημένο καλοκαίριεύχομαι σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή