Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
1500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις                               

1600 ml. χλιαρό νερό                                                   
160 γρ. ηλιέλαιο                                                                                                        
50 γρ.ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κονιάκ 
μέλι
καρύδια  ( τριμμένα )
κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
1βανίλια ή 1 κουτ. σούπας κονιάκ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Σε μια λεκάνη, λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 1΄ώρα περίπου, να φουσκώσει η ζύμη.Αν θέλουμε μπορούμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου  και αφου τον σβήσουμε βάζουμε τη λεκάνη μέσα για 1 ώρα περίπου.
Έπειτα παίρνουμε τη λεκάνη και κόβουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης. Αυτό γίνεται πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα μας και με ένα κουταλάκι βρεγμένο κόβουμε τα κομματάκια ζύμης  και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι  για να τηγανιστούν. Αφού τις τηγανίσουμε όλες ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα , ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη βανίλια ή το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3΄λεπτά.
Αφού βράσει το σιρόπι περιχύνουμε με αυτό τους λουκουμάδες. Προσθέτουμε απο πάνω μπόλικο μέλι. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και μπόλικο καρύδι.

                                    ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου