Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ:


500 γρ.πέννες
250 γρ. κασέρι
250 γρ. γκούντα
250 γρ. ένταμ
250 γρ. έμενταλ
15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
15 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 500 ml


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Βράζουμε κανονικά τις πέννες μας, όπως κάνουμε με όλα τα ζυμαρικά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμετο λαδάκι τους να είναι έτοιμες. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα τυριά ( κασέρι, γκούντα,ένταμ,έμενταλ )και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε σε ένα πιάτο τις φέτες του μπέικον και του ζαμπόν σε λωρίδες. ( Αν θέλουμε μπορούμε να τσιγαρίσουμε τις φέτες του μπέικον ). Σε ενα πυρέξ, που αλείφουμε την επιφάνειά του με λίγο κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα τις μισές πέννες, στρώνουμε τα μισά τυριά, τις μισές φέτες μπέικον και τις μισές φέτες ζαμπόν ή πάριζα και απο πάνω περιχύνουμε την μιση κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε βάζοντας άλλη μια στρώση απο τα ίδια υλικά αλλα αυτή τη φορά βάζουμε λίγο διαφορετικά  τη σειρά  δηλ. πέννες, μπέικον, πάριζα, τυριά και τέλος  την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
 
Κρατήστε λίγο κρέμα γάλακτος πριν το βάλετε στο φούρνο, αν θέλετε για να μην σας ψηθεί απο πάνω πολύ, καλό είναι  να βάλετε λίγο απο πάνω πριν απο το ψήσιμο.
Αν η κρέμα γάλακτος δεν σας είναι αρκετή, συμπληρώστε με λίγο συμπυκνωμένο γάλα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου