ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυζ. του καφέ πορτοκαλόζουμο
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κιλό μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ύστερα το αλεύρι. Στρώνουμε τη μισή ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι Νο 34 και στρώνουμε απο επάνω την μαρμελάδα (αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι να αφρατέψει).
Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε πάνω απο την μαρμελάδα σε σχήμα καφασωτό .
Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο.
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυζ. του καφέ πορτοκαλόζουμο
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κιλό μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ύστερα το αλεύρι. Στρώνουμε τη μισή ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι Νο 34 και στρώνουμε απο επάνω την μαρμελάδα (αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι να αφρατέψει).
Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε πάνω απο την μαρμελάδα σε σχήμα καφασωτό .
Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πολύ ωραία συνταγή, σκέφτομαι να δοκιμάσω να την κάνω κάποια στιγμή. Όταν λέτε σε μέτριο φούρνο, τι εννοείτε; Δηλ. στους πόσους βαθμούς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη για την καθυστέρηση, μόλις το είδα. Πάνω απ'όλα σ'έυχαριστω για τα καλά σου λόγια. Οταν λέω μέτριο εννοώ 170-180 βαθμούς και στον αέρα.Ένα κοινό μυστικό είναι σε όσο ποιο χαμηλό βαθμό ψήνεις τα φαγητά σου τόσο ποιο καλά σου γίνονται.Σ'έυχαριστω και πάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια με το χρήσιμο Ιστολόγιό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ... ευχαριστώ και εσενα γιατί και το δικό σου Ιστολόγιο δεν ειναι καθόλου λιγοτερο ωφέλιμο, αντιθέτως μας δίνεις συνταγες πνευματικής τροφής εσύ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! καλή συνέχεια και ο Θεός να σου δίνει δύναμη και φώτιση σε αυτό που κάνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ. Ο Θεός μαζί μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμιση κουπα βουτυρο σε ποσα γραμμαρια αναλογει;
ΑπάντησηΔιαγραφή