ΥΛΙΚΑ:
για 10 - 12 κομμάτια
325 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. αλεύρι μαλακό
325 γρ. ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουπα νερό
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
για την επικάλυψη μαρμελάδα ή νηστίσιμη μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το χυμό ποροκαλιού, το νερό ,το ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο τέλος λίγο λίγο το αλέυρι ανακατεύοντας καλα,προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψάκι και ψήνουμε στους 160 - 180 βαθμούς για 30΄λεπτά.Μόλις βγάλουμε το κέικ όπως είναι ζεστό, αλείφουμε την επιφάνειά του με την μαρμελάδα ή την μερέντα και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Μπορούμε στην επικάλυψη να βάλουμε κουβερτούρα την οποία θα λιώσουμε σε μπεν μαρί και μετα θα την απλώσουμε ζεστή στο γλυκό και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
Η παραπάνω συνταγή είναι απο το βιβλίο "Τα αλάδωτα" Μοναστηριακή Μαγερική - Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου Σερρών με κάποια μικρή παραλλαγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου