Μια πεντανόστιμη σως για τις ημέρες της νηστείας. Ιδανική για πίτες και όχι μόνο...
ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. γλυκού ξύδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
χυμό 1 λεμονιού
κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το 1 ποτήρι νερό στη φωτιά και όταν αυτο αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα το κορν -φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχώς μέχρι αυτό να πήξει. Μόλις πήξει το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει. ( Θα αποκτήσει μια σιλικονούχα μορφή ).
Αφού κρυώσει καλά το βάζουμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το σπορέλαιο,το λεμόνι και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το λεμόνι και τέλος την κέτσαπ. Η σως πρέπει να έχει κρεμώδη υφή. Αν είναι αραιή ρίχνουμε ένα παγάκι μέσα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε. Ανάλογα με την προτίμηση μας βάζουμε και όση κέτσαπ θέλουμε. Συνήθως με την ποσότητα της κέτσαπ που βάζουμε, η σώς μας παίρνει ενα χρώμα πορτοκαλί.
ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1 κουτ. γλυκού ξύδι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού πολύ παγωμένο νερό
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
χυμό 1 λεμονιού
κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το 1 ποτήρι νερό στη φωτιά και όταν αυτο αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα το κορν -φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχώς μέχρι αυτό να πήξει. Μόλις πήξει το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει. ( Θα αποκτήσει μια σιλικονούχα μορφή ).
Αφού κρυώσει καλά το βάζουμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το σπορέλαιο,το λεμόνι και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το λεμόνι και τέλος την κέτσαπ. Η σως πρέπει να έχει κρεμώδη υφή. Αν είναι αραιή ρίχνουμε ένα παγάκι μέσα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε. Ανάλογα με την προτίμηση μας βάζουμε και όση κέτσαπ θέλουμε. Συνήθως με την ποσότητα της κέτσαπ που βάζουμε, η σώς μας παίρνει ενα χρώμα πορτοκαλί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου