ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι μαλακό
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 πιατάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι baking powder
2 βανίλιες
250 γρ. καβουρδισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
Για το πασπάλισμα
ούζο
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2.Προσθέτουμε το baking pownder διαλυμένο σε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι.
4. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και μαλακή.
5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας ή κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπ-πάτ.
6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαδόκολλα.
7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες πάντα σε προθερμασμένο φούρνο και σε θερμοκρασία περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8. Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να παγώσουν, τους ραντίζουμε με ούζο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αποφεύγετε να βάζετε φυτίνη στους κουραμπιέδες γιατί η ζύμη γίνετε σφιχτή και οι κουραμπιέδες σκληροί, ενώ εμείς θέλουμε ζύμη μαλακή και αφράτους κουραμπιέδες.
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι μαλακό
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 πιατάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι baking powder
2 βανίλιες
250 γρ. καβουρδισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
Για το πασπάλισμα
ούζο
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2.Προσθέτουμε το baking pownder διαλυμένο σε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι.
4. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και μαλακή.
5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας ή κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπ-πάτ.
6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαδόκολλα.
7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες πάντα σε προθερμασμένο φούρνο και σε θερμοκρασία περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8. Αφού ψηθούν, τους αφήνουμε να παγώσουν, τους ραντίζουμε με ούζο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αποφεύγετε να βάζετε φυτίνη στους κουραμπιέδες γιατί η ζύμη γίνετε σφιχτή και οι κουραμπιέδες σκληροί, ενώ εμείς θέλουμε ζύμη μαλακή και αφράτους κουραμπιέδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου