ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, για περίπου 40΄ - 45΄, μεχρι το μείγμα σχεδόν να ασπρίσει.
2. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με το κονιάκ ,την κανέλλα και το γαρύφαλο και χτυπάμε με το μίξερ για να αναμιχθούν καλά.
3. Αναμειγνύουμε στο αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Βάζουμε το μείγμα που χτυπήσαμε με το μίξερ σε μια πιο βαθιά λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το άλλο μείγμα με το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να τελειώσει όλο.
5. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε στο χερι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. και δίνουμε σχήμα ελαφρώς μακρόστενο και αφού τα πατήσουμε σε χοντρό κόσκινο για να δώσουμε σχέδιο τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
6. Τα ψήνουμε ΠΑΝΤΑ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι ,τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει.
2. Αφού έχουν κρυώσει καλά τα μελομακάρονα , βγάζουμε τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι, και τα βουτάμε με προσοχή στο καυτό σιρόπι και τα βγάζουμε μετά από 1-2 λεπτά περίπου.
3. Γαρνίρουμε με λίγο μέλι απο πάνω και αμέσως με τριμμένο καρύδι και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Πηγή: Η παραπάνω συνταγή την έχω δοκιμάσει απο το site Woman on Top.Όμως επειδή είναι λίγο πιο βαριά, έκανα κάποιες παραλλαγές .
Για τη ζύμη:
- 9 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και 1 1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο )
- 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
- 1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. γλυκού μπεϊκιν παουντερ
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
- 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό
- 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού μέλι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
- 250 γρ. τριμμένο καρύδι
1. Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, για περίπου 40΄ - 45΄, μεχρι το μείγμα σχεδόν να ασπρίσει.
2. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με το κονιάκ ,την κανέλλα και το γαρύφαλο και χτυπάμε με το μίξερ για να αναμιχθούν καλά.
3. Αναμειγνύουμε στο αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Βάζουμε το μείγμα που χτυπήσαμε με το μίξερ σε μια πιο βαθιά λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το άλλο μείγμα με το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να τελειώσει όλο.
5. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε στο χερι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. και δίνουμε σχήμα ελαφρώς μακρόστενο και αφού τα πατήσουμε σε χοντρό κόσκινο για να δώσουμε σχέδιο τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
6. Τα ψήνουμε ΠΑΝΤΑ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι ,τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει.
2. Αφού έχουν κρυώσει καλά τα μελομακάρονα , βγάζουμε τα ξυλάκια κανέλλας και το πορτοκάλι, και τα βουτάμε με προσοχή στο καυτό σιρόπι και τα βγάζουμε μετά από 1-2 λεπτά περίπου.
3. Γαρνίρουμε με λίγο μέλι απο πάνω και αμέσως με τριμμένο καρύδι και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Πηγή: Η παραπάνω συνταγή την έχω δοκιμάσει απο το site Woman on Top.Όμως επειδή είναι λίγο πιο βαριά, έκανα κάποιες παραλλαγές .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου