ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 - 2 κιλά μοσχάρι (κατά προτίμηση νουά το οποίο το κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ χοντρές αλλά ούτε και πολύ λεπτές )
αλέυρι για το αλεύρωμα
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
νερό όσο χρειαστεί
1 σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι σε καθε κομμάτι απο μια τρύπα και κρύβουμε μέσα απο μισή σκελίδα σκόρδο.
Αλευρώνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ή στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι να τσιγαριστούν.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα βάζουμε στην χύτρα και ρίχνουμε απο πάνω νερό, ώστε να καλυφθεί το κρέας.
Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά. ( Aπό την ώρα που θα πεταχτεί η βαλβίδα )
Βγάζουμε τον ατμό, ανοίγουμε την χύτρα κοιτάμε με ένα πηρούνι αν το κρέας είναι μαλακό και καρφώνεται εύκολα στο πηρούνι,αν όχι , κλείνουμε για άλλα δέκα λεπτά την χύτρα μας για να βράσει λίγο ακόμα.
Ανοίγουμε την χύτρα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι της χύτρας μέχρι να πήξει η σάλτσα του ( όπως κάνουμε και στα κοκκινιστά ).
Αφού πήξει η σάλτσα του είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες τηγανιτές ρίχνοντας απο πάνω τους σάλτσα απο το κρέας μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
1 1/2 - 2 κιλά μοσχάρι (κατά προτίμηση νουά το οποίο το κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ χοντρές αλλά ούτε και πολύ λεπτές )
αλέυρι για το αλεύρωμα
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
νερό όσο χρειαστεί
1 σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι σε καθε κομμάτι απο μια τρύπα και κρύβουμε μέσα απο μισή σκελίδα σκόρδο.
Αλευρώνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ή στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι να τσιγαριστούν.
Αφού τα τσιγαρίσουμε, τα βάζουμε στην χύτρα και ρίχνουμε απο πάνω νερό, ώστε να καλυφθεί το κρέας.
Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι λεπτά. ( Aπό την ώρα που θα πεταχτεί η βαλβίδα )
Βγάζουμε τον ατμό, ανοίγουμε την χύτρα κοιτάμε με ένα πηρούνι αν το κρέας είναι μαλακό και καρφώνεται εύκολα στο πηρούνι,αν όχι , κλείνουμε για άλλα δέκα λεπτά την χύτρα μας για να βράσει λίγο ακόμα.
Ανοίγουμε την χύτρα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι της χύτρας μέχρι να πήξει η σάλτσα του ( όπως κάνουμε και στα κοκκινιστά ).
Αφού πήξει η σάλτσα του είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες τηγανιτές ρίχνοντας απο πάνω τους σάλτσα απο το κρέας μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου