ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. σαβαγιάρ
Για την κρέμα:
2 ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Για το κακάο:
1 κιλό ζάχαρη
1 πακ. κακάο
6 ποτήρια νερό
Για την επικάλυψη:
500 γρ. καρύδια
125 γρ. κουβερτούρα ( προαιρετκά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τα ερμόλ, το ζαχαρούχο,και τις βανίλιες και τα χτυπάμε πολύ καλα ,περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Αφού την ετοιμάσουμε την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιά ξουμε το κακάο μας. Για το κακάο μας χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα στην οποία θα βάλουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και θα το αφήσουμε να κάψει, ενω συνεχώς θα ανακατεύουμε για να μην αφήσει χοντράδια. Αφου κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά ,παιρνουμε ενα τετράγωνο ταψι, βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ μέσα στο κακάο που φτιάξαμε και κάνουμε μια στρώση με σαβαγιάρ ( τα βουτάμε δύο δύο για να μην μας μαλακώνουν πολύ και σπάνε ), στη συνέχεια στρώνουμε απο πάνω την μισή κρέμα που έχουμε φτιάξει και απο πάνω την πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα καρυδιού. ( Τα καρύδια τα έχουμε ήδη ψιλοκόψει στο μπλέντερ ή στον τρίφτη ). Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πάνω απο το τριμμένο καρύδι, δηλαδή βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ ( βουτηγμένα στο κακάο ), την υπόλοιπη κρέμα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι . Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένη κουβερτούρα που έχουμε ήδη τρίψει στον τρίφτη. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Όσο περισσότερο χρόνο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο περισσότερο δένουν τα υλικά του και γίνεται καλύτερο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
1000 γρ. σαβαγιάρ
Για την κρέμα:
2 ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Για το κακάο:
1 κιλό ζάχαρη
1 πακ. κακάο
6 ποτήρια νερό
Για την επικάλυψη:
500 γρ. καρύδια
125 γρ. κουβερτούρα ( προαιρετκά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα τα ερμόλ, το ζαχαρούχο,και τις βανίλιες και τα χτυπάμε πολύ καλα ,περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Αφού την ετοιμάσουμε την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιά ξουμε το κακάο μας. Για το κακάο μας χρειαζόμαστε μια κατσαρόλα στην οποία θα βάλουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και θα το αφήσουμε να κάψει, ενω συνεχώς θα ανακατεύουμε για να μην αφήσει χοντράδια. Αφου κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά ,παιρνουμε ενα τετράγωνο ταψι, βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ μέσα στο κακάο που φτιάξαμε και κάνουμε μια στρώση με σαβαγιάρ ( τα βουτάμε δύο δύο για να μην μας μαλακώνουν πολύ και σπάνε ), στη συνέχεια στρώνουμε απο πάνω την μισή κρέμα που έχουμε φτιάξει και απο πάνω την πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα καρυδιού. ( Τα καρύδια τα έχουμε ήδη ψιλοκόψει στο μπλέντερ ή στον τρίφτη ). Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πάνω απο το τριμμένο καρύδι, δηλαδή βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ ( βουτηγμένα στο κακάο ), την υπόλοιπη κρέμα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι . Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένη κουβερτούρα που έχουμε ήδη τρίψει στον τρίφτη. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Όσο περισσότερο χρόνο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο περισσότερο δένουν τα υλικά του και γίνεται καλύτερο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πολύ ωραία συνταγή, έχω όμως μία απορία, τα ερμόλ τι είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη. Σωστή η απορία σου Μαρία μου. Τα ερμόλ είναι μια μάρκα φυτικής σαντιγής.Θα τα βρείς σε σούπερ μάρκετ,σε κονσέρβα ( όπως τα εβαπορέ γάλατα )στα ράφια που είναι τα κουτιά σαντιγύ όπως μόρφατ, αλσα κλπ. Υπάρχει και σε μόρφατ είναι το ίδιο. Το μόνο που θα προσέξεις είναι να πάρεις σε κονσέρβα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη! Ευχαριστώ πολύ Αγγελική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚιεγω ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις για την στήλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η συνταγή σχετικά οικονομική και επίσης πανεύκολη !!
ΑπάντησηΔιαγραφή