ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
3 - 4 ντομάτες για στήψιμο ή 1 ντοματοπελτέ ή ( μισή ποσάτητα αποτο ένα και μισή απο το άλλο )
3 - 4 ντομάτες για στήψιμο ή 1 ντοματοπελτέ ή ( μισή ποσάτητα αποτο ένα και μισή απο το άλλο )
1/4 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι χονδρό, πιπέρι
κανέλα
αλάτι χονδρό, πιπέρι
κανέλα
λιγο κόκκινο κρασί
1 με 1/2 ποτήρι νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε καλά απ' όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρετουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε μέσα την ντομάτα, τον μαιντανό, σκεπάζουμε το κοτόπουλό μας με το νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45΄λεπτά (ανάλογα και την κουζίνα ) ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου