Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ


    ΥΛΙΚΑ:

    1 κιλό φασολάκια φρέσκα
    2 ξερά κρεμμύδια
    2 καρότα 
    3 πατάτες
    1/2 κιλό ώριμες ντομάτες (περασμένες απο τον τρίφτη )

    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
    μαιντανός,σέλινο
    αλάτι, πιπέρι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

      Καθαρίζουμε τα φασολάκια απο τις ίνες τους, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δυο και μετά τα πλένουμε.
      Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. 
      Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
      Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας .
      Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια και λίγο ακόμα.
      Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, μπόλικο μαιντανό και ψιλοκομμένο σέλινο.
      Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να μείνουν με το λαδάκι τους.
                                         
                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου