Υλικά
2 πακ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
500 γρ. πακ. βούτυρο βιτάμ ( σε θερμοκρασία δωματίου )
400 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. χονδροκομμένα καρύδια
3 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
λαδόκολλες
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τα χονδροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπωλ κομματιάζουμε τα μπισκότα και τα καταβρέχουμε ελαφρώς με λίγο κονιάκ.
Ρίχνουμε και τα μπισκότα μέσα στο μπώλ με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε την γέμισή μας λίγο πιο πάνω απο την μια άκρη της λαδόκολλας εως λίγο πιο κάτω απο την άλλη άκρη.
Διπλώνουμε την λαδόκολλα, έχοντας βάλει την γέμιση μέσα, σε σχήμα κυκλικό όπως το σαλάμι, ώστε όταν το κόψουμε όταν κρυώσει να είναι σε σχήμα ροδέλες.
Το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 - 6 ώρες να παγώσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
2 πακ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
500 γρ. πακ. βούτυρο βιτάμ ( σε θερμοκρασία δωματίου )
400 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. χονδροκομμένα καρύδια
3 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
λαδόκολλες
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τα χονδροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπωλ κομματιάζουμε τα μπισκότα και τα καταβρέχουμε ελαφρώς με λίγο κονιάκ.
Ρίχνουμε και τα μπισκότα μέσα στο μπώλ με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε την γέμισή μας λίγο πιο πάνω απο την μια άκρη της λαδόκολλας εως λίγο πιο κάτω απο την άλλη άκρη.
Διπλώνουμε την λαδόκολλα, έχοντας βάλει την γέμιση μέσα, σε σχήμα κυκλικό όπως το σαλάμι, ώστε όταν το κόψουμε όταν κρυώσει να είναι σε σχήμα ροδέλες.
Το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 - 6 ώρες να παγώσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου