Μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγη για νηστίσιμο κέικ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην σας ξεγελούν τα υλικά.
Για το κέικ :
3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
10 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού ξύδι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
2 φλυτζανια τσαγιού κρύο νερό
Για το γλάσο:
300 γραμ. ζαχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κουτ. γλυκου καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λίγες σταγόνες νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ βάζω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη, και το αλάτι και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Αφου τα ανακατέψω ανοίγω τρείς λακούβες όπου στη μια θα ρίξω το λάδι, στην άλλη το ξύδι και στην άλλη τις βανίλλιες. Μόλις τελειώσω ρίχνω απο πάνω το νερό και ανακατεύω τρια λεπτά με το μίξερ ή πολύ καλά με το χέρι και το βάζω σε ένα ταψί. Το βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά. ( Αυτό το κοιτάω και με ενα μαχαίρι βαζόντάς το μες το κέικ,αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο, αν όχι δηλ.έχει γέμιση απο το κεικ, τότε θέλει λίγο ψήσιμο μεχρι να βάζουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό).
Αφου βγει το κέικ το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και φτιαχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου το γλάσο μας να γίνει παχύ αλλα και λείο δηλ. να μην εχει χοντράδια.Τέλος το απλώνουμε πανω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Για το κέικ :
3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
10 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού ξύδι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
2 φλυτζανια τσαγιού κρύο νερό
Για το γλάσο:
300 γραμ. ζαχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κουτ. γλυκου καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λίγες σταγόνες νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ βάζω το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη, και το αλάτι και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Αφου τα ανακατέψω ανοίγω τρείς λακούβες όπου στη μια θα ρίξω το λάδι, στην άλλη το ξύδι και στην άλλη τις βανίλλιες. Μόλις τελειώσω ρίχνω απο πάνω το νερό και ανακατεύω τρια λεπτά με το μίξερ ή πολύ καλά με το χέρι και το βάζω σε ένα ταψί. Το βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά. ( Αυτό το κοιτάω και με ενα μαχαίρι βαζόντάς το μες το κέικ,αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο, αν όχι δηλ.έχει γέμιση απο το κεικ, τότε θέλει λίγο ψήσιμο μεχρι να βάζουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό).
Αφου βγει το κέικ το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και φτιαχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου το γλάσο μας να γίνει παχύ αλλα και λείο δηλ. να μην εχει χοντράδια.Τέλος το απλώνουμε πανω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
στο γλασο μονο τοσο λιγο λαδι? μηπωσ εχεισ κανει λαθοσ? γιατι το κανω τωρα αν μπορεισ απαντα συντομα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνωμη για τοην καθυστέρηση,αλλά μόλις το είδα.Βλέπεις οι μέρες είναγεμάτο ακολουθίες και δουλειές καιόλο λειπουμε απο το σπίτι. Ναι το λάδι για το γλάσο είναι τόσο λίγο, δεν έχει γίνει λαθος, το λάδι είναι για να βοηθήσει το γλάσο να ε΄ναι μαλακό και λείο. Το νερό είναι αυτό που το κάνει αραιό. Προσεχε την ποσότητα του νερου, αν βάλεις πολύ θα σου γίνει πολυ αραιο ενω εμεις το θελουμε πιο πηχτό. Προσοχή στις οδηγιες...
Διαγραφήσε ευχαριστω πολυ!! δυστυχως το εκανα το γλάσο κάπως αλλιώς αλλά επειδή είχε μεγάλη επιτυχια το κεικ βλέπω να το ξανακάνω λίαν συντόμως!!! κάτι ακόμα θα ήθελα, στην αρχή το κεικ φούσκωνε μέσα στο φούρνο αλλά ξαφνικά στη μέση έκατσε(χωρίσ να ανοίξω καθόλου τον φούρνο) τι λάθος έκανα? κ πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά κ τη νόστιμη συνταγή σου. καλή ανάσταση και καλό πάσχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αληθεια ειναι οτι μπορει να ειναι δυο παράγοντες πχ. αν δεν το ειχες ανακατεψει τόσο ώστε τα υλικα να πανε πάντού,ΠΡΟΣΟΧΗ ομως δεν θελει πολυ ανακάτεμα 2 με 3 λεπτα γιατι εχει τη σόδα και όσο πιο πολύ το ανακατεύεις χάνει τη δυναμή της και μετα αν το ανακατέψεις πολύ ώρα μπορει το γλυκό να κάτσει,ο αλλος λόγος ειναι μάλλον σε εκείνο το σημείο δεν είχε ψηθεί τόσο καλά και γι' αυτό δεν φούσκωσε
ΑπάντησηΔιαγραφήmallon to anakatepsa polu perissotero... mixer sto dunato kana 7lepto to xa... mmm!!! pantws itan pentanostimo!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή